Δ. Παπαδημούλης: Πρέπει να οργανώσουμε δικό μας σχέδιο ανάπτυξης

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης  έδωσε ομιλία, στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας και της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πεύκης-Λυκόβρυσης, για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πεύκης, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και τα επόμενα βήματα, την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, και τις συμμαχίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την αξιολόγηση και την τεχνική συμφωνία, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως για πρώτη φορά μετά το 2008 η ελληνική οικονομία μπαίνει σε θετική τροχιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο ανηφορικός δρόμος δεν έχει τελειώσει, αλλά έχουμε καλύψει τα 40 από τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου».

Πρόσθεσε επίσης πως το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο, να οργανωθεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο «made in Greece», που θα αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας, θα οδηγεί σε σταθερή μείωση της ανεργίας και θα διαμορφώνει συνθήκες διατηρήσιμης ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Κοντά σε αυτό, υπογράμμισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, απαιτείται αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και βελτίωση της απόδοσης σε ζητήματα της καθημερινότητας.

Η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, συμπληρώνει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα έχει σημαντικό αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία, θα εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού και θα βοηθήσει συνολικά την αγορά και, κυρίως, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των συμμαχιών, τονίζοντας πως «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτικών δυνάμεων στέκεται υποστηρικτικά προς τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνοντας πως αντίστοιχη προσπάθεια πρέπει να γίνει και στο εσωτερικό, για να διαμορφωθούν οι συνθήκες μιας «πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε πως η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια «ταραγμένη γειτονιά», κάτι που αποτελεί ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα και την οικονομία της, αλλά και συνολικά για την ΕΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα