Δ.Παπαδημούλης: Με ποια μέτρα θα υλοποιηθεί η αλληλεγγύη της Κομισιόν προς την Ελλάδα;

Για το ζήτημα των πυρκαγιών στην Αττική κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε αυτήν, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ότι «οι νεκροί συμπολίτες μας από τις φονικές πυρκαγιές είναι δεκάδες και η καταστροφή των περιουσιών και του περιβάλλοντος εκτεταμένη».

Και επισημαίνει ότι «ο αρμόδιος Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε πως ενεργοποιήθηκε άμεσα ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, συνοδευόμενος από παροχή αεροσκαφών και πυροσβεστών» και πως «πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα».

Με αυτό το δεδομένο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την Κομισιόν να μάθει με ποια μέτρα θα κάνει πράξη την αλληλεγγύη μέσω του μηχανισμού ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας, και με ποιο τρόπο σκοπεύει να επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος RESCuE, ώστε η αποκατάσταση των ζημιών να μπορεί να καλύπτεται από ίδιους, επιχειρησιακούς πόρους της ΕΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα