Δ. Παπαδημούλης: Μέσα στον Δεκέμβριο η συμφωνία

o-koinobouleutikos-ekprosopos-tou-syriza-dimitris-papadimoulis-arxeiou«Εάν η συμφωνία δεν κλείσει στο Eurogroup, θα καταγραφεί η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί και θα ολοκληρωθεί το πακέτο με ένα δεύτερο Eurogroup, λίγο αργότερα μέσα στον Δεκέμβριο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλη.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι «έχει ενισχυθεί και στο “στρατόπεδο” των δανειστών η άποψη που λέει ότι πρέπει χωρίς εμπλοκή, χωρίς καθυστερήσεις να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους άμεσα, από τις αρχές του 2017, ώστε να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Τόνισε επίσης ότι «όπως δεν θέλουμε εμείς οι Έλληνες, τέταρτο μνημόνιο, έτσι δεν θέλουν και οι δανειστές τέταρτο μνημόνιο».
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτίμησε ότι το χρονικό πεδίο εντός του οποίου πρέπει να ολοκληρωθεί αυτό το πακέτο, λόγω και των διεθνών εξελίξεων, είναι ο Δεκέμβριος.
Εξάλλου, ερωτηθείς για την προκλητικότητα από πλευράς Τουρκίας, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε, μετά από μια αρχική καθυστέρηση και αμηχανία, το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι θετικές δηλώσεις υπέρ του διεθνούς δικαίου, υπέρ της σταθερότητας και υπέρ των ελληνικών θέσεων, από ευρωπαϊκούς παράγοντες.» Ήρθε η δήλωση της Κομισιόν, ήρθε η δήλωση Στάινμάιερ και η επίσκεψή του στην Ελλάδα, σε λίγες μέρες πηγαίνει ο Ολάντ στην Κύπρο», εξήγησε και στάθηκε στην ανάγκη εθνικής ενότητας και συσπείρωσης, στο όνομα της υπεράσπισης των εθνικών δικαίων και του διεθνούς δικαίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα