Δ. Παπαδημούλης: Θετική και εύλογη η απόσταση πολιτικών από την ακροδεξιά στροφή του Κ. Μητσοτάκη

«Θετική», αλλά και «εύλογη» χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης την απόσταση που παίρνουν το Κίνημα Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «από την ταχεία στροφή προς την εθνικολαϊκή και άκρα δεξιά του Κυρ. Μητσοτάκη».

Σε συνέντευξή του στο «Ραδιόφωνο 24/7» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αποτελεί είδηση το γεγονός ότι πολιτικοί με ειδικό βάρος, που δεν φημίζονται για την φιλικότητά τους απέναντι στο κυβερνών κόμμα, αλλά και στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, πήραν σαφή θέση υπέρ της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας και κράτησαν αποστάσεις από «την ακροδεξιά “κωλοτούμπα” του Κ. Μητσοτάκη».

«Γιατί όταν ο Μητσοτάκης εγκαταλείπει την πάγια πολιτική θέση της ΝΔ, προδίδει τις απόψεις του πατέρα του, της αδερφής του, του Κώστα Καραμανλή, για να “χαϊδέψει” τους Βορίδη, Γεωργιάδη και τον στρατηγό Φράγκο» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

«Το εθνικό και πατριωτικό συμφέρον της Ελλάδας είναι να δώσουμε μια λύση στο Μακεδονικό, τώρα που ανοίγεται ένα παράθυρο ευκαιρίας. Αν δεν αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνει η κυβέρνηση Ζάεφ και το momentum για να λύσουμε το πρόβλημα, τότε αυτό που έχουν κάνει μονομερώς πάνω από 120 χώρες, αναγνωρίζοντας την πΓΔΜ ως «Μακεδονία» σκέτο, μπορεί να το κάνει ο ΟΗΕ», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα άρχισε να διαπραγματεύεται το θέμα από τις 14 Ιανουαρίου του 2018. Δεν είναι άδικο, όλοι αυτοί που το χειρίζονταν επί 25 χρόνια με τα μέχρι στιγμής γνωστά αποτελέσματα, να εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, επειδή τους έχει «καρφωθεί» η ιδέα να τον «ρίξουν»; Είναι κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί», σημείωσε.

Για να υπογραμμίσει στη συνέχεια τα εξής: «Αν ο Κώστας Σημίτης δεν επέμενε στην απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες και υποχωρούσε στην πίεση της στιγμής, αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υποχωρούσε στο κλίμα της εποχής και δεν ενέτασσε την Ελλάδα το 1981 στην τότε ΕΟΚ, αν ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν έκανε τολμηρές επιλογές εξωτερικής πολιτικής την περίοδο πριν και μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, που διπλασίασαν την Ελλάδα κόντρα στο κλίμα και τους δημαγωγούς της εποχής, τότε η Ελλάδα θα ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα, ίσως κοντινή με αυτή του Κοσόβου».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασιών, είπε ότι «αυτές προκύπτουν ως δυνατότητες μετά από εκλογές, με βάση τη βούληση του κυρίαρχου λαού, όπως αυτή εκδηλώνεται στις κάλπες» και πρόσθεσε: « Μέχρι τη λήξη της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας, προχωράμε με την κυβέρνηση Τσίπρα, με τη σημερινή της πλειοψηφία. Και κάθε στήριξη πρωτοβουλιών που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή από κόμματα ή βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι ευπρόσδεκτη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα