Δ. Παπαδημούλης: Έμπρακτη παραδοχή του τέλους των μνημονίων και της τρόικας η δήλωση Ντράγκι

«Βεβαίως μας δεσμεύει ο στόχος για 3,5% πλεόνασμα το 2019. Για το πως όμως θα επιτευχθεί, η Ελλάδα έχει πλέον την ευθύνη» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o αντιπρόεδρος του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

 

«Ντράγκι στο ΕΚ: «Η ΕΚΤ δεν έχει λόγο στο θέμα των συντάξεων στην Ελλάδα». Αποτελεί έμπρακτη παραδοχή του τέλους μνημονίων και τρόικας. Βεβαίως μας δεσμεύει ο στόχος για 3,5% πλεόνασμα το 2019. Για το πως όμως θα επιτευχθεί, η Ελλάδα έχει πλέον την ευθύνη» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o αντιπρόεδρος του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σημειώνεται ότι, ερωτηθείς από τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, εάν η ΕΚΤ επιμένει στη μείωση των συντάξεων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ απάντησε τα εξής: «Η ΕΚΤ, σε πρόσφατη εξέτασή της για τη συμμετοχή της στα προγράμματα διάσωσης, κατέληξε στο ότι χρειάζεται ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι θα ασχοληθεί ουσιαστικά με τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική πτυχή της οικονομίας.

Οπότε η ΕΚΤ δεν θα πει τίποτε άλλο πλέον, ούτε για τις συντάξεις, ούτε για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις , ούτε για τίποτα από τα ζητήματα για τα οποία τα τελευταία χρόνια η ΕΚΤ είχε κάποιο λόγο, ως μικρός εταίρος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα