Δ. Παπαδημητρίου: H στάση του Schaeuble είναι ανέντιμη

Λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του eurogroup, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Welt, ο υπουργός Οικονομίας αυξάνει την ένταση με τη Γερμανία επικρίνοντας σφοδρά τη στάση του Wolfgang Schaeuble.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου χαρακτηρίζει τη στάση του γερμανού ΥΠΟΙΚ σχετικά με το ελληνικό χρέος ως ανέντιμη. «Δεν τον έχω γνωρίσει και δεν θέλω να είμαι αγενής, αλλά η συμπεριφορά του μου φαίνεται ανέντιμη», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε πρόβατο επί σφαγής», σημειώνει ο υπουργός Οικονομίας και προσθέτει ότι «η κατανόησή μου για τις επερχόμενες εκλογές στη Γερμανία έχει αρχίσει να φτάνει τα όριά της». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Schaeuble θα πρέπει να πει στους ψηφοφόρους του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει σε ανάπτυξη. Μπορεί να τους εξηγήσει επίσης ότι η Γερμανία πήρε ελάφρυνση των χρεών της μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει ότι και ο ίδιος ο Wolfgang Schaeuble παραδέχεται ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και ως εκ τούτου ο γερμανός ΥΠΟΙΚ πρέπει τώρα από την πλευρά του να εξετάσει τη μείωση του χρέους της χώρας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα