Δ. Παπαδημητρίου: Εγώ δεν γνωρίζω τίποτα από αυτά που ακούστηκαν στην Ολομέλεια

Η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε βήμα πίσω και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ασυλία που δίνει στους λαθρεμπόρους με την τροπολογία του Δ. Δημητριάδη. Ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημήτριου στην ομιλία του έκανε ότι δεν γνώριζε ποιόν ή ποιους φωτογραφίζει. «Εγώ δεν γνωρίζω τίποτα από αυτά (σ.σ. που ακούστηκαν στην Ολομέλεια), ούτε υποψιάζομαι», είπε αρχικά και συμπλήρωσε εν μέσω αντιδράσεων από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Άκουσα τον κ. Δημητριάδη και διάβασα την αιτιολογική έκθεση της τροπολογία και βασισμένος σε αυτά την αποδέχομαι».

«Δεν ντρέπεσαι», ήταν η άμεση απάντηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, με το αίτημα πλέον για ονομαστική ψηφοφορία να φαντάζει αρκετά πιθανό. Άλλωστε, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν υπαναχωρήσει η κυβέρνηση τότε θα κατατεθεί σχετικό αίτημα.

Λίγο νωρίτερα ο κ. Δημητριάδης είχε υπερασπιστεί την ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή. «Η τροπολογία επιθυμεί να δώσει λύσει τους νέους επενδυτές που ενδέχεται να έχουν προβλήματα από ευθύνες που δεν έχουν οι ίδιοι αλλά κάποιοι προηγούμενοι», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι οι ευθύνες παραμένουν στους προηγούμενους. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο «ο νέος επενδυτής που δεν έχει καμία σχέση νομίζουμε δεν πρέπει να συνεχίζει να εμπλέκεται». Μάλιστα, ο κ. Δημητριάδης ισχυρίστηκε ότι η ρύθμιση δεν φωτογραφίζει κανέναν επιχειρηματία, αλλά «έχει σχέση με την επίλυση πραγματικών προβλημάτων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα