Δ.Παπαδημητρίου: Αναπτυξιακή Τράπεζα έως τον Ιούνιο

Την πεποίθηση ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Ο κ.Παπαδημητρίου επισήμανε ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, το σχετικό νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει Αναπτυξιακή Τράπεζα. Είμαστε στο στάδιο της τεχνικής βοήθειας που παίρνουμε από την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γαλλίας, να δημιουργήσουμε το νομοσχέδιο, το οποίο πιστεύουμε θα φέρουμε στη Βουλή σε ένα με δύο μήνες, το πολύ, οπότε θα έχουμε τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας μέχρι το τέλος του Ιουνίου», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και αναφέρθηκε στις «πηγές» χρηματοδότησης της εν λόγω τράπεζας.

«Η χρηματοδότηση της Τράπεζας υπογράμμισε ότι «θα έρθει από άλλες αναπτυξιακές τράπεζες, από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως επίσης υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Βραζιλίας, της Αμερικής που είναι κάτω από την Παγκόσμια Τράπεζα, όπως επίσης και από την Τράπεζα της Κίνας».

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έκανε μνεία στο Ελληνικό λέγοντας ότι σ’ ένα μήνα θα λάβουν χώρα οι πρώτες μορφές κατασκευής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα