Δ. Παπαδημήτριου: Στηρίζει πλήρως τον υπέρμαχο της δραχμής, σύμβουλό του Jan Kregel

Ο Υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ύψωσε ασπίδα προστασίας στον «δραχμιστή» σύμβουλό του Jan Kregel απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου. Ο κ. Παπαδημητρίου υπερασπίστηκε της αξίας του Πρόεδρου της ενδεκαμελούς Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου παραθέτοντας το… βιογραφικό του. Απέφυγε, πάντως, να διατυπώσει την άποψή του περί των όσων ισχυρίζεται ο σύμβουλός του για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Την ίδια ώρα, κάνει λόγο για «υποτιμητική ερώτηση», καλώντας τον κ. Λοβέρδο να μπει στον κόπο να μελετήσει τις συνεντεύξεις του κ. Kregel, «τις οποίες με τόση απερισκεψία λοιδορεί»!

«Ο κ. Γιαν Kregel, το πρόσωπο το οποίο περιγράφετε χωρίς να ονοματίζετε χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης και εκτίμησης από την επιστημονική κοινότητα. Αν παρόλα αυτά ο κ. Λοβέρδος δυσκολεύεται να αντιληφθεί την αξία και τη χρησιμότητα του κ. Kregel στη θέση αυτή, παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από το βιογραφικό του τα οποία θεωρούμε ιδιαιτέρως διαφωτιστικά», αναφέρει ο κ. Παπαδημητρίου, παραθέτοντας στην συνέχεια όλα όσα έχει κάνει ο σύμβουλος του Υπουργού Οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παπαδημητρίου προσθέτει ότι η «μεσσιανική αντίληψη επίλυσης προβλημάτων με μαγικά ραβδιά δεν εκφράζει την πολιτική του Υπουργείου» και καταλήγει εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα του έργου το οποίο συντελείται θα φανούν σε βάθος χρόνου…

Υπενθυμίζετε ότι ο κ. Kregel σε παλαιότερες συνεντεύξεις του διατυμπάνιζε ότι  «το ευρώ εγκλωβίζει τη χώρα» και ότι «όσο η Ελλάδα ακολουθεί το ευρώ δεν μπορεί να πάει σε ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα