Δ. Παπαγελόπουλος για Novartis: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο αλλά δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα

Αμετακίνητος ως προς την άποψη ότι “το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο της Μεταπολίτευσης” εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά με μια ουσιώδη διευκρίνιση. Όπως είπε “δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα”.

Ο κ. Παπαγελόπουλος στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του υπερασπίστηκε τους κυβερνητικούς χειρισμούς της δικογραφίας Novartis, καταλήγοντας πως κάθε άλλη ενέργεια θα ήταν παραγραφή.

Παρομοίασε τον εαυτό του περίπου με τον Γαλιλαίο που αναγκάστηκε να ομολογήσει πως η Γη δεν γυρίζει για να αποφύγει την πυρά, καταλήγοντας: “Κι όταν γλίτωσε την πυρά είπε το περίφημο, κι όμως γυρίζει”. Ενώ σημείωσε πως και σήμερα όπως και τότε υπάρχουν διάφοροι ιεροεξεταστές.

Εκτός της υπόθεσης Novartis, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην οικονομία λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η κυβέρνηση πέτυχε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν”. Ενώ επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση της χώρας συνολικά “στο παλαιό πολιτικό σύστημα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα