Δ.Παπαγγελόπουλος:«Τα βιβλία μεταφράζονται σε εκατομμύρια μέσα από σκευωρίες»

uhihiΓια νέο κύκλο «σκευωρίας» μετά την δική του υπόθεση, προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφερόμενος σε κασέτες με συνομιλία εφοπλιστή και εκδότη. «Τα βιβλία μεταφράζονται σε εκατομμύρια» μέσα από «σκευωρίες», είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα μετά την διακοπή της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι η υπόθεσή του είναι μία «κακότεχνη σκευωρία» και πρόσθεσε ότι «τελειώνει αυτή η σκευωρία και βλέπω να στήνεται μια άλλη. Κασέτες που 3 χρόνια ήταν σε γνώση των αρχών εμφανίζονται ξαφνικά. Πρέπει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να ερευνήσει τι έγινε».

«Φαίνεται ότι ένας εκδότης μεταφέρει λεφτά σε εφοπλιστή και μεταφράζεται πάμε να κάνουμε παιχνίδι», είπε. «Πρέπει να δούμε που οδηγεί αυτή η ποινικοποίηση της ελεύθερης μετάφρασης», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Αν πάρω τηλέφωνο κάποιον και του πω στείλε μου 5 κιλά λάδι μπορούν να μεταφραστούν σε εκατομμύρια», σημείωσε και πρόσθεσε «βλέπω ότι τα βιβλία μεταφράζονται σε εκατομμύρια». «Να μην γίνονται τέτοιες μεταφράσεις», συνέστησε.

Νωρίτερα, αντιπαράθεση σημειώθηκε όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε σε SMS που του έστειλε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και στο οποίο του έλεγε ότι «δεν θα τον αφήσει να διαλύσει την Δικαιοσύνη». Το μήνυμα παραδέχθηκε ο Χ. Αθανασίου, ο οποίος αποκάλυψε και το περιεχόμενό του.

Συγκεκριμένα κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή ο Δ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι «θα μπορούσα να πω για κάποιο τηλεφώνημα που έγινε την Πέμπτη και για ένα μήνυμα που μου εστάλη, αλλά είναι ιδιωτικά». «Να πείτε ποια είναι τα μηνύματα», αντέδρασε ο Χ. Αθανασίου. «Το ένα ήταν από εσάς, αλλά δεν ήθελα να αναφερθώ», απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Στο μήνυμα τού είπα ότι λόγω της παλιάς ιδιότητας δεν θα τον αφήσω να διαλύσει την Δικαιοσύνη», παραδέχθηκε ο κ. Αθανασίου εν μέσω αντιδράσεων. Αμέσως παρενέβη ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης λέγοντας ότι «δεν πρέπει να γίνονται υπαινικτικές αναφορές στη Βουλή. Αν είναι κάτι να ειπωθεί, να ειπωθεί».

Ακόμη ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στην μήνυση Πλεύρη κατά Αθανασίου επισημαίνοντας ότι «λίγες μέρες πριν υποβάλλει η Τσατάνη την αναφορά σε βάρος μου είχε πάρει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άλλη μήνυση κατά του Αθανασίου της οποίας δεν υιοθετώ το περιεχόμενο, η οποία διαβιβάσθηκε στο υπουργείο μία ημέρα μετά την δική μου. Η μήνυση ήταν του Πλεύρη και δεν υιοθετώ την ορθότητά της».

«Ο Πλεύρης έφερε την μήνυση σε σας και εσείς την ίδια μέρα την δώσατε σε περιοδικό», υποστήριξε ο Χ. Αθανασίου. «Εγώ την έδωσα; Έχετε αποδείξεις γι’ αυτό που λέτε;», αντέδρασε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. «Όχι, δεν έχω», είπε ο κ. Αθανασίου. «Ε, τότε πως το λέτε;», τον ρώτησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Αθανασίου ισχυρίσθηκε ότι «με παράκληση του Πλεύρη και του οικογενειακού περιβάλλοντός του τον δέχθηκα στο υπουργείο για να συμβιβαστεί σε μία αντιδικία που είχε με το λιβυκό Δημόσιο. Και όταν υπαναχώρησε αυτός κατηγορεί εμένα και τον πρέσβη». Είπε ακόμη ότι «με τον υπουργό δεν έχω τίποτε προσωπικό, το ξέρει καλά, εξετάζουμε μία υπόθεση». «Αυτό δεν φαίνεται», σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου εκτιμώντας ότι υπάρχει πρόβλημα μεταξύ της θητείας Αθανασίου και Παπαγγελόπουλου.

Naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα