Δ. Μελαχρινόπουλος:Οργανωμένο έγκλημα η δολοφονία του Π.Φύσσα

diki-xrisis-augis1

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, με τις ερωτήσεις της υπεράσπισης στον μάρτυρα κατηγορίας Δ. Μελαχρινόπουλου, φίλου του Π. Φύσσα και αυτόπτη μάρτυρα το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση του Δ. Μελαχρινόπουλου.

Ο Δ. Μελαχρινόπουλος, φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας το μοιραίο βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο χρυσαγίτης Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα.Αναφορικά με τη σχέση που είχε ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος με τον Παύλο Φύσσα είπε ότι ήταν φίλοι για περισσότερα από 15 χρόνια. Οι δυο τους συνεργάζονταν και μουσικά, γράφοντας τραγούδια με στίχους κοινωνικούς και αντιρατσιστικούς, χωρίς όμως να έχουν προκαλέσει κάποιον συγκεκριμένα και χωρίς να εντάσσονται σε Καπίο κόμμα.

Ο μάρτυρας Δ. Μελαχρινόπουλος περιέγραψε την μετάβαση της παρέας του Παύλου από την καφετέρια Σουβενίρ στην καφετέρια Κοράλλι, προκειμένου να δουν μαζί τον αγώνα. «Φτάνοντας στο Κοράλλι και παρκάροντας στην Π.Μελά συναντάται με τον χρυσαυγίτη Μιχάλαρο» (τον αναγνώρισε μετά απο φωτογραφία). Ο Μελαχρινόπουλος παρακολουθεί δυο που τους κοιτάζουν άγρια. Ρωτάει τον Παύλο γιατί κοιτάνε τόσο έντονα αυτοί, έγινε κάτι; Ο Παύλος σχολιάζει χαμηλόφωνα κάτι για κάποιον που φορούσε μπλούζα ανάποδα. Οι δύο ωστόσο συνεχώς έγραφαν στα κινητά τους…5 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα τα δυο άτομα βγήκαν έξω από την καφετέρια.

Περιγράφει την εικόνα που αντίκρυσαν κατά την έξοδο απ το Κοράλλι. 4-5 άτομα με καδρόνια, στυλιάρι, σιδερογροθιά δίπλα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητά τους και στο οδόστωμα. Οι υπόλοιποι κρυμμένοι κάπως .

Η πρόεδρος ρωτά τον μάρτυρα αν φοβήθηκε τότε…
Ναι, απαντά ο μάρτυς.

-Ήταν κρίσιμη και σημαντική αυτή η στιγμή για σας;

-Ναι απαντά ο μάρτυς, έμοιαζαν να μας περίμεναν…

-Γιατί δεν το καταθέσατε αυτό τότε; στην πρώτη σας κατάθεση;

– Είχα το αίμα του Παύλου πάνω μου…ψυχολογική φόρτιση, τι να έκανα; Δεν θυμόμουν καν τον διαμεσολαβητή με το μηχανάκι τότε…

Δυο ομάδες όρμησαν στην παρέα του Παύλου…δυο κύματα, καταθέτει ο μάρτυς. Όταν το πρώτο χτυπούσε με μπουνιές κλωτσιές, έρχονταν το δεύτερο γκρουπ 4-5 ατόμων και το πρώτο έμενε και χτυπούσε τα πόδια στο πεζοδρόμιο εμψυχώνοντας την πρώτη ομάδα που είχε ήδη χτυπήσει…έρχεται ο Ρουπακιάς…η δεύτερη ομάδα ανοίγει χώρο…ο Ρουπακιάς δίνει δυο μαχαιριές στον Παύλο, δεν μπορούσε όμως να δει το μαχαίρι, μαχαιρώνει και αποχωρεί…μαζί του αποχωρούν και οι Χρυσαυγίτες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα