Δ. Μάρδας:Κανένα ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων

mardawΣε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση για να ξανανοίξουν οι τράπεζες να ζητηθεί από μετόχους, ομολογιούχους και καταθέτες κάτι από ό,τι έχουν στους λογαριασμούς τους.

«Εγώ στο μυαλό μου κάτι τέτοιο δεν το έχω. Τέτοια πληροφόρηση  δεν έχω, στο όργανο αυτό που συζητάμε τα προβλήματα της οικονομικής πολιτικής δε έχει τεθεί κάτι τέτοιο.

Οσον αφορά τις κλειστές τράπεζες δήλωσε: «Δουλέψαμε και χθες αυτό το θέμα. Είχαμε σκοπό να εκδώσουμε μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά λόγω των εξελίξεων θεωρήσαμε σκόπιμο να επεκτείνουμε το παλαιό καθεστώς. Από την Πέμπτη θα εκδοθεί νέα ΠΝΠ όπου έχουν προβλεφθεί νέες υπηρεσίες που θα παρέχονται εκ μερους των τραπεζών. Το σύστημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Δεν γίνεται από την μια ημέρα στην άλλη. Το πιο απλό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη.  Δεν μπορούμε προς το παρόν να λύσουμε το θέμα με τους συνταξιούχους που έχουν πάρει λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους πολίτες”.

Στο ερώτημα πως πάνε τα έσοδα του Δημοσίου είπε: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουμε για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Τα έσοδα δεν μειώθηκαν στον βαθμό που περιμέναμε λόγω των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εμείς επιδιώκουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στον χρόνο που πρέπει. Συμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε έως σήμερα θα πληρώσουμε κανονικά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα