Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός δεν πιστεύει πια τα παραμύθια του κου Τσίπρα

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε μεταξύ άλλων, Αυτά σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το μεσημέρι, προσερχόμενος στο δημαρχείο της Πάτρας, για να συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη:

“Ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει πλέον αυτό το γνωστό παραμύθι, το χιλιοειπωμένο παραμύθι που επαναλαμβάνει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, ότι δηλαδή οι θυσίες που έκανε, επιτέλους πιάνουν τόπο, θα υπάρξει ανάπτυξη και θα είναι προς όφελός του”.

Όπως προσέθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, “οι τεράστιες θυσίες που έκανε και κάνει συνεχώς ο ελληνικός λαός και θα συνεχίσει να κάνει με τις πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των λίγων μονοπωλιακών ομίλων”.

“Αυτή είναι η ουσία, συνέχισε ο Δημήτρης Κουσούμπας και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “ο λαός μας είναι γονατισμένος, ματώνει και θα συνεχίσει να ματώνει, με τα μνημόνια διαρκείας και τα νέα μέτρα”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κινητοποίηση κατά της ανεργίας που οργανώνει την επόμενη Κυριακή ο Δήμος Πατρέων, ο γγ του ΚΚΕ την χαρακτήρισε, ως “πολύ σημαντική πρωτοβουλία”, προσθέτοντας ότι “έρχεται σαν συνέχεια της περσινής μεγάλης πορείας προς την Αθήνα”.

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι “αυτή η κινητοποίηση είναι ένας δυναμικός τρόπος για να ενημερωθεί ο λαός, αλλά και κυρίως να σταλεί μήνυμα προς τις ηγεσίες, την κεντρική εξουσία, την κυβέρνηση αυτού του τόπου, όλους αυτούς δηλαδή στους οποίους οφείλεται η μεγάλη ανεργία, έτσι ώστε να υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων, επιδόματα κ.ά. και όχι περικοπές, όπως έκανε πρόσφατα και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα”.

Υπογράμμισε επίσης πως με την κινητοποίηση θα σταλεί μήνυμα, ότι “μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ένα φωτεινό μέλλον, όπου θα υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους”, προσθέτοντας: “Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτός ο δρόμος ανοίγει με τις πρωτοβουλίες του Δήμου Πατρέων, των ταξικών εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής”.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πατρέων, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και ο δήμος. “Ενώ παίρνουμε πρωτοβουλίες για κατασκηνώσεις, παιδικούς σταθμούς, πάρκα, δρόμους και κάθε τι που θα υπηρετεί τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, αυτά δεν μπορούν να γίνουν, γιατί δεν διαθέτουμε τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Πελετίδης, σημειώνοντας ότι “η κυβέρνηση όφειλε να έχει δώσει λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων και για αυτό πρέπει να λάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία”.

Απευθυνόμενος προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι “θέλουμε την παρέμβασή σας, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και μέσα στη Βουλή, για να στηριχθούν οι διεκδικήσεις μας”, προσθέτοντας: “Δεν είναι δυνατόν τα χρήματα του ελληνικού λαού να φθάνουν στις τσέπες όσων κατέχουν το μεγάλο πλούτο και να αφήνονται οι δήμοι και οι λαϊκές ανάγκες στην τύχη τους”.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι “είναι χαρά μας να είμαστε μαζί σας με μια δημοτική αρχή που αγωνίζεται για το λαό και διεκδικεί από την κυβέρνηση για τα συμφέροντα αυτού του λαού, πράγμα που δεν κάνουν άλλες δημοτικές αρχές”. Και σημείωσε:

“Ξέρουμε ότι άλλες δημοτικές αρχές αλλά και κόμματα πως μελετούν την πολιτική που εφαρμόζετε, τον αγώνα σας , για το πρόβλημα της ανεργίας που έχει αναφορά στην εκάστοτε κυβέρνηση και βέβαια και στη σημερινή”.

“Είναι αναγκαιότητα”, προσέθεσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, “να μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση, για αυτό πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται ο λαός μας να βάλει πλάτη για την άλλη λύση και τον εναλλακτικό δρόμο”.

Αναφερόμενος στους συμβασιούχους, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι “δεν μπορεί η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα και να διώχνει συμβασιούχους, ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού, για αυτό χρειάζεται οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις, να γίνουν συμβάσεις αορίστου χρόνου”.

Το απόγευμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί το Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας, όπου διεξάγεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, και όπως είπε το στάδιο χρειάζεται συντήρηση, προσθέτοντας ότι “η κυβέρνηση έπρεπε να δώσει κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για το Παμπελοποννησιακό”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα