Δ. Κουτσούμπας: Η συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί συμφέροντα των ΗΠΑ

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τη Συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι οι εξελίξεις αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που εκπορεύεται από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τους ισχυρούς της Ε.Ε.

Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, στόχος είναι η δημιουργία ενός προτεκτοράτου των ΗΠΑ στη γειτονική χώρα, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους και μέσα σε αυτά είναι να εκδιωχθούν από τα Βαλκάνια, η Ρωσία και η Κίνα που έχουν εμπορικά συμφέροντα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Γ.Γ του ΚΚΕ, η Συμφωνία είναι απαράδεκτη γιατί δεν αντιμετωπίζει το κυριότερο πρόβλημα, που είναι η εξάλειψη των αλυτρωτικών διαθέσεων. Την χαρακτήρισε δε ανιστόρητη γιατί με την σφραγίδα της ελληνικής Κυβέρνησης αναγνωρίζονται πλέον «Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα».

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, ελλοχεύει κινδύνους καθώς ζητήματα που είχαν λυθεί οριστικά με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, μπορεί να ξαναέρθουν στο προσκήνιο.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στο θέμα των περικοπών στις συντάξεις, χαρακτήρισε πιθανή την αναστολή του μέτρου μέχρι τις επόμενες εκλογές, τονίζοντας όμως ότι αυτό δεν αποτελεί λύση του προβλήματος, το οποίο για να αντιμετωπισθεί θα πρέπει να καταργηθεί ο «Νόμος Κατρούγκαλου».

Ο κ. Κουτσούμπας, σχολιάζοντας το επίμαχο θέμα των ημερών με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός και προειδοποίησε ότι καταστάσεις σαν αυτές παραπέμπουν σε επικίνδυνα φαινόμενα με φασιστικές διάθεση.

Φωτογραφία intime news

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα