Δ. Κουτσούμπας: Η αναζωπύρωση της σκανδαλολογίας δεν πρέπει να κρύψει τα επείγοντα προβλήματα του λαού

Προσθέτει ότι η αναζωπύρωση της σκανδαλολογίας «πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως άλλοθι σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως προσπαθεί να κάνει ο κ. Τσίπρας, όπως έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, λέγοντας ότι η αιτία της κρίσης, των μνημονίων και των λαϊκών προβλημάτων είναι απλά και μόνο η διαφθορά και κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί».

Τονίζει ότι το ΚΚΕ θα συμβάλει -όσο περνάει από το χέρι του- στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, αλλά επ’ ουδενί δεν πρόκειται «να δώσει συγχωροχάρτι σ’ ένα σύστημα που έχει στο DNA του το κυνήγι του κέρδους, με κάθε τρόπο», ενώ σημειώνει ότι «τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν συμφέρον η συζήτηση να πάει στα “της διαχείρισης” και όχι στην ουσία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την πολιτική του, μια πολιτική πραγματικά οδυνηρή ιδιαίτερα για εργατικές – λαϊκές δυνάμεις που τον στήριξαν, που όμως προσφέρει πολύτιμη πείρα. Αποδεικνύει αυτό που το ΚΚΕ είχε πει πολύ πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Γενάρη του 2015, ότι δηλαδή αυτός είναι ο δρόμος που αναγκαστικά οδηγείται κάθε κυβέρνηση η οποία υπηρετεί αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης, τους αδυσώπητους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας, το σάπιο αστικό κράτος» υπογραμμίζει ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφέρει ότι δίπλα στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρώντας και επεκτείνοντας τους αντιλαϊκούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής του λαού οι επικίνδυνες εξελίξεις, που καμουφλάρονται με τον μανδύα της γεωστρατηγικής υποτιθέμενης αναβάθμισης της χώρας, ο οποίος, όμως, δεν αφορά ούτε την ειρήνη, ούτε την αλληλεγγύη των λαών. Αφορά μόνο την αναβάθμιση της συμμετοχής της Ελλάδας, δηλαδή του ελληνικού κεφαλαίου, τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, τη μοιρασιά των αγορών, το πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα