Δ. Κουτσούμπας: Επιδείνωση της κατάστασης σε ό,τι αφορά το προσφυγικό

Επιδείνωση της κατάστασης σε όλα τα ζητήματα σχετικά με το προσφυγικό αναμένει ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όπως είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.641761-koutsoubas_680_262183_400IQ9

Ο κ. Κουτσούμπας επέρριψε ευθύνες για τις εξελίξεις αυτές τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα που υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, και απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ «που είναι στον αντίποδα των αρνητικών αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση -έστω και παρασκηνιακά- επιχειρεί να συνδέσει την αξιολόγηση με το προσφυγικό, είπε ότι αυτή η κυβέρνηση άλλα λέει δημόσια και άλλα πράττει πίσω από κλειστές πόρτες με τους εταίρους της.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της ΕΕ, είπε ότι το προσφυγικό πυροδοτεί υπαρκτές αντιθέσεις για το μέλλον της, κυρίως λόγω της κατάστασης της διεθνούς οικονομίας, πρόσθεσε ότι στις «λυκοσυμμαχίες» κάθε χώρα ενδιαφέρεται πρωτίστως για τα συμφέροντα των δικών της επιχειρηματικών ομίλων, και επισήμανε ότι μέχρι τώρα «οι αντιθέσεις γεφυρώνονταν με προσωρινούς εύθραυστους συμβιβασμούς. Δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί και στο μέλλον, με ό,τι σημαίνει αυτό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα