Δ. Κουτσούμπας: Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ευτυχισμένων παιδιών

Σε παρέμβασή του στον ραδιομαραθώνιο της ΕΡΑ με τη UNICEF, με θέμα «για κάθε παιδί που πεινάει – δίπλα μας ή μακριά μας», ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, επισήμανε ότι βάσει των στοιχείων της ετήσιας έκθεσης της UNICEF, 1 στα 2 παιδιά στερούνται ακόμα και τα βασικά αγαθά, με την παιδική φτώχεια να εκτινάσσεται στα χρόνια της κρίσης, και με αποτέλεσμα σήμερα, μισό εκατομμύριο παιδιά να ζουν σε φτωχές οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.

Από την έκθεση αποδεικνύεται ότι τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της πατρίδας μας, που βρίσκονται αντιμέτωπα με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της κρίσης, πρόσθεσε, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση στην οποία ζουν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, αποτελεί για το ΚΚΕ απόδειξη, ότι «αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, το μόνο που έχει να προσφέρει πλέον, είναι ανεργία, φτώχεια, πολέμους».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την λαϊκή αλληλεγγύη, συμβάλλοντας και με προτάσεις που καταθέτει, τόσο στους καθημερινούς αγώνες του λαού, όσο και στο ελληνικό κοινοβούλιο, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων κρατικά κονδύλια για διανομή δωρεάν γευμάτων στα σχολεία, ενώ μέσω του σχολείου θα μπορούσαν να είναι δωρεάν ακόμα και οι σχολικές εκδρομές και επισκέψεις σε διάφορους χώρους.

 

Συμφώνησε με την παρατήρηση περί αδυναμίας οικονομικής συμμετοχής των γονέων στην γνωριμία των παιδιών με τον πολιτισμό, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ακόμη εκτεταμένο δίκτυο δωρεάν παιδικών κατασκηνώσεων, όπως και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους νέους, καθώς τα όποια αποσπασματικά μέτρα πάρθηκαν τα χρόνια της κρίσης, δεν εξασφάλισαν ολοκληρωτικά, ούτε καν τον δωρεάν εμβολιασμό όλων των παιδιών στα σχολεία.

 

«Αυτό που μπορώ να πω, εκτός από τις ευχαριστίες και για τη μεγάλη δική σας προσφορά σε αυτό τον αγώνα, είναι ότι θα εξακολουθήσουμε – αυτό μπορώ να υποσχεθώ εγώ και σήμερα σ’ αυτή την εκπομπή – να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για μια κοινωνία στην οποία τα παιδιά θα ζουν πραγματικά ευτυχισμένα και θα μπορούν να απολαμβάνουν τις σύγχρονες ανάγκες σε όλους τους τομείς, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην ψυχαγωγία. Και βεβαίως γι’ αυτό χρειάζεται και μια κοινωνία όπου η φτώχεια, η εκμετάλλευση, οι πόλεμοι, οι άσχημες συνθήκες θα είναι οριστικά παρελθόν» κατέληξε στην παρέμβασή του στον ραδιομαραθώνιο της ΕΡΑ, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα