Δ. Καμμένος: Κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας

«Είναι κατάπτυστο και ελεεινό το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό που έχει έρθει στην Βουλή, δεν μπορεί να σταθεί», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Όπως είπε «η συμφωνία δίνει γλώσσα, ταυτότητα και όνομα, πρόσβαση στην ΑΟΖ του Αιγαίου και απαγορεύει ως και να κάνει μια χώρα συλλαλητήρια κατά του άλλου Κράτους και τέλος δεν σου επιτρέπει να υπαναχωρήσεις», σημειώνοντας ότι «αν ψηφιστεί από την Βουλή των Σκοπίων, που δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν διότι θα πάρουν πάνω από 30 δις από την είσοδο τους στην ΕΕ και άλλους οργανισμούς, θα πρέπει σε έξι μήνες να περάσει από την ελληνική Βουλή, αλλά αν δεν περάσει θα πρέπει να πέσει η Κυβέρνηση».

«Ο κ. Κοτζιάς δεν έχει την στήριξη μας ούτε την εξουσιοδότηση μας να πάει να υπογράψει αυτό το κείμενο που είναι ενάντια στα πιστεύω των ΑΝΕΛ», είπε ο Δημήτρης Καμμένος συμπληρώνοντας «ο καθένας από μας θα κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, θα κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και θα αποφασίσει τι πρέπει να ψηφίσει».

Αναφορικά με την στήριξη ή μη της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της Κυβέρνησης, ο Δημήτρης Καμμένος είπε ότι δεν θα απαντήσει πριν ακούσει όλην την συζήτηση στην Βουλή, τονίζοντας ωστόσο ότι «αν δεν είχα αποφασίσει τι θα κάνω, δεν θα ήμουν σοβαρός άνθρωπος».

Ο κ. Καμμένος ουσιαστικά ζήτησε την διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τις διαφορετικές θέσεις που έχει εκφράσει, ενώ αναφορικά με την έγκριση ή μη της συμφωνίας επιτέθηκε στην Κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά «αν δέκα Έλληνες έκαναν επί μια εβδομάδα απεργία πείνας για να μην περάσει η συμφωνία, θα ακύρωναν την συνάντηση στις Πρέσπες, όπως έκαναν με τον Κουφοντίνα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα