Δ. Καμμένος: Άκρως επικίνδυνες και προκλητικές οι δηλώσεις Χαν

Άκρως επικίνδυνες και προκλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν ότι με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας «θα υπάρξει αλλαγή συνόρων», ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, τονίζοντας ότι αυτες έγιναν «την επομένη της συνάντησης των κυρίων Τσίπρα και Έντι Ράμα, όπου υποτίθεται ότι τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα διμερή θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «η Αλβανία δεν είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και ως εκ τούτου είναι τουλάχιστον αδιανόητο υψηλός αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος και επιβλέπει τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, να μιλά για εκχώρηση ευρωπαϊκών συνόρων. Αν αλλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας εκ προοιμίου αλλάζουν και τα σύνορα της Ευρώπης. Αντιλαμβάνεται άραγε ο κ. Χαν ότι με τη δήλωση του αυτή χτυπάει εκτός από την Ελλάδα και την Ευρώπη στο σύνολο της ζητώντας τον ακρωτηριασμό της;».

Παράλληλα, τον καλεί να «αποσαφηνίσει άμεσα τις δηλώσεις του και να δώσει εξηγήσεις για αυτές που μόνο αποσταθεροποίηση μπορούν να φέρουν στα Βαλκάνια. Πρόκειται για εκχώρηση δικαιωμάτων κυριαρχίας με υποχωρήσεις στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και εκ νέου καθορισμό της ΑΟΖ; Διότι όλοι γνωρίζουμε πως η υιοθέτηση ΑΟΖ είναι αυτή που κατοχυρώνει δικαιώματα».

Ο Δημήτρης Καμμένος ζητεί να μάθει «τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών».

«Βλέπουμε ξεκάθαρα πια ότι ο Σύριζα με τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς χαίρεται με τη συμφωνία δηλώνοντας ότι τώρα που έλυσε το πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια θα λύσει, πριν πάει διακοπές, και τα ζητήματα που εκκρεμούν με την Αλβανία», σημειώνει και καταλήγει με το εξής ερώτημα: «Πως θα τα λύσετε αλήθεια κ. Κοτζιά; Αναδιαρθρώνοντας τα σύνορα της χώρας μας και εκχωρώντας την εθνική μας κυριαρχία;».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα