Δ. Βίτσας: Τι εννοεί η αντιπολίτευση μιλώντας για έλλειψη κράτους, βία και χημικά σε παιδάκια στην Ειδομένη;

Προσχηματική έκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης που μιλά για ελλείψεις στην Ειδομένη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, o-grammateas-tis-ke-tou-syriza-d-bitsas-arxeiou1391935348

«Προσπαθούμε να πείσουμε τους πρόσφυγες με φυλλάδια στις γλώσσες τους να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας». τόνισε ο κ. Βίτσας ενώ για την στάση της αντιπολίτευσης πρόσθεσε «δηλαδή τι εννοούν όταν μιλούν για “έλλειψη κράτους”, “χημικά σε παιδάκια;” “βία;” “σε ποιο κομμάτι του διεθνούς δικαίου το στηρίζουν αυτό;¨»

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στο Mega, o Σίμος Κεδίκογλου της Ν.Δ. επέμενε σε εκκένωση της Ειδομένης «με κάθε τρόπο» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης βίας εναντίον των προσφύγων.

Ο αν. υπ. Εθνικής Άμυνας δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω το ζήτημα με τον κ. Μουζάλα και υποστήριξε ότι με παρέμβαση του πρωθυπουργού θα λυθεί το «θέμα» που έχει δημιουργηθεί με τη λάθος και εκ παραδρομής δήλωση του αν υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. “Ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του συζητά και συναντιέται καθημερινά” τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας προσθέτοντας ότι «το καλύτερο θα ήταν οι εντάσεις να μειώνονται και η πραγματικότητα να βγαίνει στο προσκήνιο όσο το δυνατόν περισσότερο».

Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής είναι η μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ελλάδα και την Τουρκία προς άλλες χώρες της Ευρώπης καθώς και ο τρόπος επιστροφής των παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία. Επιπλέον πρέπει να γίνει σαφές ότι “τα κλειστά σύνορα δεν είναι το μέλλον της Ευρώπης”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα