Δ. Βίτσας: Οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές αν η Τουρκία υπερβεί τα όρια

Διαβεβαιώσεις για την κατάλληλη αντίδραση αν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο «υπερβούν τα όρια» έδωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, αρνούμενος όμως πως τα πρόσφατα γεγονότα στα Ίμια συνιστούν θερμό επεισόδιο.

Ο κ. Βίτσας τόνισε πως το ζητούμενο δεν είναι οι «πολεμικές κραυγές», αλλά η «αποφασιστικότητα» και επεσήμανε πως η στάση της Αθήνας θα εξαρτάται πάντα από τη «σπουδαιότητα» της εκάστοτε τουρκικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό αρνήθηκε ότι ο πρόσφατος εμβολισμός πλοίου του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό ήταν «Ίμια νούμερο 2» και επεσήμανε ότι η Αθήνα έχει δώσει πολύ συγκεκριμένες εντολές στο Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται την τουρκική δραστηριότητα. «Δεν τουρκοποιήθηκαν τα Ίμια, παραμένουν ελληνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας πρόσθεσε πάντως πως από ένα σημείο κι έπειτα οι εντολές «καθορίζονται από το Σύνταγμα», σημειώνοντας πως εάν η Άγκυρα υπερβεί τα όρια οι συνθήκες θα είναι «τελείως διαφορετικές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα