Δ. Βίτσας: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις τις Νέας Δημοκρατίας, η οποία υποστήριξε ότι κατά την επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του το γεγονός ότι «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια είναι ελληνικά», ο κ. Βίτσας είπε: «Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εθνικό θέματα και δεν χρειάζονται μικροπολιτικές. Δεν ήταν μπροστά στο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού η ΝΔ».

«Ανησυχώ περισσότερο με τα ατυχήματα. Για την περίπτωση ενός ατυχήματος στο Αιγαίο. Τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο», επισήμανε ο κ. Βίτσας ενώ απάντησε σε όσους σχετίζουν το περιστατικό με το Σκοπιανό: «Ψάχνουμε μια λύση όπως την έχουμε περιγράψει για το Σκοπιανό: “Δεν υπακούμε επειδή το θέλει κάποιος άλλος, αλλά λειτουργούμε επειδή το θέλουμε εμείς».

Συνδέει, ωστόσο, το επεισόδιο στα Ίμια με τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με την πίεση που δέχεται ο Τούρκος πρόεδρος στο Αφρίν: «Θα έψαχναν έναν τρόπο για να δικαιολογήσουν προβλήματα στην εσωτερική πολιτική» και ξεκαθαρίζει:

«Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Ούτε για μας ούτε για το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και τις διεθνείς συμβάσεις».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα