Δ. Βίτσας: Δεν θα απεκδυθούμε του δικαιώματός μας μέσα στο χώρο της κυριαρχίας μας να αποτίουμε τις τιμές για τους πεσόντες μας

«Δεν θα απεκδυθούμε του δικαιώματός μας μέσα στο χώρο της δική μας κυριαρχίας να αποτίουμε τις οφειλόμενες τιμές για τους πεσόντες μας», διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ1, με αφορμή τη σημερινή τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή των Ιμίων.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε την πιθανότητα προβοκάτσιας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς αντιμετωπίζουμε όλη την κατάσταση των προκλήσεων και των πιθανών προβοκατσιών με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα.

Αποφασιστικότητα σημαίνει, ότι στο βαθμό που γίνονται οι παραβιάσεις, τις αναχαιτίζουμε. Η διαδικασία κατευνασμού δεν είναι η κατάλληλη διαδικασία. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Διπλωματικά κάνουμε ό,τι πρέπει και αμυντικά κάνουμε ό,τι πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την παρουσία της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων την Κυριακή, σχολίασε: «Είναι μια συμπεριφορά η οποία δεν δίνει δύναμη στη φίλη και σύμμαχο χώρα, αλλά δείχνει την αδυναμία της. Ήταν μια πρόκληση την οποία την αναμέναμε, όχι σε επίπεδο αρχηγών. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο που η τουρκική πλευρά πάει να χειριστεί και εσωτερικά και εξωτερικά την υπόθεση της μη έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών, με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου», επισήμανε περαιτέρω.

Στην ίδια συνέντευξη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε: «Δεν πρόκειται να πάρουμε, δηλαδή να ψηφίσουμε από τώρα προληπτικά μέτρα για το 2019. Κανένα νέο μέτρο για το 2019 δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή».

Ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει «σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα