Δ. Βίτσας για υπόθεση Σ. Αραβίας: Κρεσέντο πολιτικής συκοφαντίας

Σαν “κρεσέντο πολιτικής συκοφαντίας” από την πλευρά της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ο αναπλ. υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας την υπόθεση πώλησης 300.000 βλημάτων από την Ελλάδα προς την Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Βίτσας αφού επισήμανε ότι πρόκειται για μια “διακρατική συμφωνία”, δηλαδή μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας χωρίς μεσάζοντες, είπε ότι είδαμε ένα κρεσέντο πολιτικής συκοφαντίας για το θέμα. Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής και με αφορμή την κατάθεση από πλευράς Α. Λοβέρδου απόρρητων εγγράφων για το θέμα ο κ. Βίτσας είπε απευθυνόμενος προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ:

“Έχουμε δύο κόμματα που κυβέρνησαν πολλά χρόνια την χώρα τα οποία άλλαζαν και αλλάζουν στάση και φύση. Δεν ξέρω τι θέλουν να μας πουν τώρα, να μας δείξουν ότι έχουν μηχανισμό; Και φέρνουν παραμονή της συζήτησης για την υπόθεση αυτή στην Βουλή (σσ επερώτηση ΝΔ για Πάνο Καμμένο) απόρρητα έγγραφα; Δείχνει μια εμμονή από έλλειψη εξουσίας”.

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή επιστολή του Πρωθυπουργού με την οποία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να αναβάλλει, όπερ και εγένετο, την σημερινή συζήτηση της επερώτησης, ο Δ. Βίτσας υπερασπίστηκε την αναβολή. Όπως είπε έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα μια σπέκουλα ότι ο Πρωθυπουργός φεύγει στο Παρίσι για να μην υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο. “Πού έχουμε φτάσει;” αναρωτήθηκε. “Βεβαίως τα ζητήματα δημοκρατίας και διαφάνειας είναι πολύ σημαντικά, αλλά η κοινωνία έχει προβλήματα”.

Ο αναπλ. υπουργός αναφέρθηκε στην υπόθεση της εισβολής του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ λέγοντας ότι και ο ίδιος και ο Πάνος Καμμένος ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη “αλλά μέχρι εκεί. Πώς επιλέχθηκε από την ομάδα αυτή για δικούς της λόγους και την συγκεκριμένη μέρα , στις 17 Νοεμβρίου, δεν ξέρω. Δεν βρίσκω την σχέση αιτιατού και αιτίας” είπε.

Ερωτώμενος για το που βρίσκεται η υπόθεση της αναβάθμισης των F16 σε τύπου V από τις ΗΠΑ ο κ. Βίτσας τόνισε ότι προχωρά κανονικά, ενώ σημείωσε πως θα στοιχίσει συνολικά 1,1 δισ. ευρώ και θα πληρωθούν σε βάθος δεκαετίας. Θα αναβαθμιστούν 85 ενώ προχωρά η συζήτηση σε αναβάθμιση και των υπολοίπων σε ανώτερο επίπεδο. “Έχουμε υπολογίσει το κόστος θα γίνει μέσα από τον προϋπολογισμό, αυτά τα 500 εκατ. που υπάρχουν, και θα υπάρξει πρόγραμμα και για τα Mirage και το Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό Ξηράς

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα