Δ.Βίτσας:«Χρειαζόμαστε περισσότερη κοινωνική Ευρώπη»

o-grammateas-tis-ke-tou-syriza-d-bitsas-arxeiou1391935348Την ανάγκη «να ακολουθηθεί μια πολιτική περισσότερης Ευρώπης, και περισσότερης κοινωνικής Ευρώπης», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη του, με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, προειδοποίησε ότι «αν σκληρύνει -το πεδίο εντός της Ευρώπης που αλλάζει- στο επίπεδο της λιτότητας, της κυριαρχίας, των αντιδημοκρατικών θεσμών, αυτό δεν θα είναι στα υπέρ της Ευρώπης, θα είναι στα υπέρ των ακροδεξιών δυνάμεων, οι οποίες βγήκαν πρωί-πρωί και βάζουν ζήτημα αντιστροφής».

Παράλληλα, ο ΑΝΥΕΘΑ παρατήρησε αύξηση του ευρωσκεπτικισμού και των ακροδεξιών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι «επικυριαρχούν κοινωνικά συμφέροντα τα οποία αφήνουν όχι μόνο απλώς ολόκληρες χώρες, αλλά ολόκληρα κοινωνικά στρώματα και σε μεγάλες και αναπτυγμένες χώρες, έξω από το μοίρασμα της πίτας».

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι “διαμορφώνεται μια Ευρώπη των ειδικών. Αλίμονο αν αφήσουμε την πολιτική και την κοινωνική ζωή στα χέρια των ειδικών. Δεν έχω πρόβλημα με τους τεχνοκράτες, το θέμα είναι ότι δεν κάνουν πολιτική”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι «το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη, όπως και τη Μ. Βρετανία.

«Είναι λάθος το ερώτημα αυτό να συνδέεται με την Ελλάδα, άλλωστε είμαστε πλέον σε μια διαδικασία που έχει φεύγει τελείως από το τραπέζι η λέξη exit για την Ελλάδα».

Τέλος, παρατήρησε ότι μόνο η ενωμένη Ευρώπη και όχι κάποιο κράτος μεμονωμένα από την Ευρώπη “θα μπορούσε να παίξει έναν σοβαρό ρόλο στην παγκόσμια κίνηση και στην παγκόσμια οικονομία”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα