Δ. Αβραμόπουλος: Τα φαντάσματα του εθνικισμού και του ρατσισμού απειλούν την ενότητα της Ευρώπης

EU Commissioner for Migration Avramopoulos addresses a news conference at the EU Commission headquarters in BrusselsΤα φαντάσματα του λαϊκισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του εξτρεμισμού επιστρέφουν, απειλώντας την ευρωπαϊκή δημοκρατία και την ενότητα της Ευρώπης, προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του Συνεδρίου του Economist.
Σε ό,τι αφορά το βρετανικό δημοψήφισμα, εκτίμησε πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα ανοίξει αναμφίβολα ένα νέο κεφάλαιο,
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η Ευρώπη βρέθηκε απροετοίμαστη απέναντι στην πρωτοφανή αυτή προσφυγική κρίση.
Όπως είπε, το 2015, 800.000 από τους περίπου 1 εκατ. μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην ΕΕ, ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω του Αιγαίου.
Πρόσθεσε ότι τoν τελευταίο ενάμιση χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο, αλλά «είμαστε ακόμη στην αρχή, ο δρόμος είναι μακρύς».
Ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τη στάση των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας πως έχουν δείξει τεράστια δείγματα ανθρωπιάς, ενώ επισήμανε πως η χώρα μας δέχθηκε υπερβολική και δυσανάλογη κρίση.
«Η κατάσταση εμφανίζει σαφή βελτίωση, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επιθυμητό σημείο» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και κεντρικός συντονισμός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα