Δ. Αβραμόπουλος: Προκλήσεις για την ΕΕ ασφάλεια και μετανάστευση

Η μετανάστευση και η ασφάλεια είναι οι δύο βασικές προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα.

«Τα δύο αυτά ζητήματα τροφοδότησαν την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού – που είναι η μεγαλύτερη πρόκληση όλων» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να συγχέουμε τις φωνές του εθνικισμού με τον πατριωτισμό».

Σύμφωνα με τον επίτροπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αφορά την ενότητα και την αλληλεγγύη. «Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να υψώσουμε έναν τοίχο για να σταματήσουμε τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό, που επιδιώκουν να μας απομονώσουν και να μας χωρίσουν. Πρέπει να αγκαλιάσουμε την πίστη μας στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με την αγάπη μας για την πατρίδα μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους ευημερίας και καλύτερης διαβίωσης. Τελικά μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα και Ευρωπαίοι και πατριώτες» υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε και στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές, λέγοντας ότι έρχονται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ευρώπης. «Κατά τη διάρκεια αυτής της εκλογικής εκστρατείας πρέπει να υποστηρίξουμε και να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες και αρχές της Ένωσής μας. Είναι καιρός να αναλάβουν όλοι την ευθύνη για την Ευρώπη του αύριο. Ήρθε η ώρα να ηγηθούμε. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να δώσουμε ένα παράδειγμα σε όλους και να καλέσουμε άλλους Ευρωπαίους να μας ακολουθήσουν σε αυτή την πορεία» τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα