Δ.Αβραμόπουλος: Να περιφρουρηθεί η Συνθήκη Σένγκεν

Την ανάγκη να περιφρουρηθεί η Συνθήκη Σένγκεν, τόσο για τους πολίτες, όσο και για την οικονομία, τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης έκανε αυτή τη δήλωση μετά από τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον κοινοβουλευτικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, Ολε Σρέντερ και τους υπουργούς Μετανάστευσης της Δανίας, Ινγεν Σόλτσμπεργκ και της Σουηδίας, Μόργκαν Γιόχανσον έπειτα από την απόφαση των δύο χωρών να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους στα σύνορα.avramopoulos

«Τα έκτακτα αυτά μέτρα συμφωνήθηκε να παραμείνουν στο ελάχιστο επίπεδο και να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στην ομαλότητα», ανέφερε ακόμη ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας όμως ότι πρέπει να μειωθεί η εισροή προσφύγων.

Η μόνη λύση είναι ευρωπαϊκή, τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης και κάλεσε τα 28 κράτη-μέλη και τους εταίρους εκτός ΕΕ να προστατεύσουν τα σύνορα, να σεβαστούν τους κανόνες και να διασφαλίσουν το μηχανισμό μετεγκατάστασης σε πνεύμα συνεργασίας.

Το πρόβλημα στην Ευρώπη, τόνισε ο Σρέντερ, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει λειτουργικό σύστημα ελέγχου των συνόρων, ειδικά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πάντως, η Δανή υπουργός Μετανάστευσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα της να λάβει περαιτέρω μέτρα καθώς «η Δανία δεν επιθυμεί να είναι ο τελικός προορισμός για χιλιάδες και χιλιάδες μετανάστες», όπως τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Σουηδός ομόλογός της ανέφερε ότι η χώρα του έχει δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες σε σχέση με τους κατοίκους της και πρόσθεσε ότι η Σουηδία δεν μπορεί να κάνει τα πάντα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα