Δύσκολη η νύχτα με καταιγίδες στη Δ. Αττική – Στους έξι οι αγνοούμενοι

Ακόμη μία πολύ δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, μετά τη θεομηνία που άφησε πίσω της 16 νεκρούς και έξι αγνοούμενους.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα σωστικά συνεργεία στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τους έξι αγνοούμενους.

Αγνοείται η τύχη έξι ανθρώπων

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι τέσσερις αγνοούμενοι βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκεται και ένας κυνηγός, ο αδερφός ενός εκ των αγνοουμένων νεκρών της ανείπωτης τραγωδία

12 άτομα στο νοσοκομείο

Δώδεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Δέσμευση Τσίπρα για άμεση αποκατάσταση των περιουσιών

Την Μάνδρα Αττικής, την περιοχή που επλήγη περισσότερο από την πρόσφατη κακοκαιρία που είχε ως αποτέλεσμα καταστροφικών πλημμυρών που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες επισκέφθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για άμεση επούλωση των πληγών και αποκατάσταση των περιουσιών.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με ό,τι αντικρίσαμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Προφανώς πρόκειται για ένα σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο. Ωστόσο, αυτό το ακραίο φαινόμενο λειτούργησε έτσι όπως λειτούργησε εξαιτίας της συσσωρευμένης αδράνειας, των συσσωρευμένων προβλημάτων κι ελλειμμάτων στα έργα υποδομής αλλά και στον χωροταξικό σχεδιασμό. Ένα φαινόμενο βεβαίως που δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Ας είναι αυτοί οι άνθρωποι που χάσαμε οι τελευταίοι. Ας αποτελέσει αυτό το έναυσμα για όλους μας προκειμένου να επιδείξουμε εγρήγορση για την αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών του χωροταξικού σχεδιασμού για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα