Δύο νεκροί στο Ισραήλ μετά από επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον αστυνομικών

Η αστυνομία του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας Ισραηλινός Άραβας έριξε το αυτοκίνητό του σε μια ομάδα αστυνομικών στην επαρχία Νεγκέβ, σκοτώνοντας έναν άνδρα των δυνάμεων ασφαλείας προτού τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του συμβάντος αυτού ξέσπασαν συγκρούσεις στο χωριό Ουμ αλ Χιράν, όπου διεξαγόταν μια επιχείρηση κατεδάφισης οικημάτων Βεδουίνων τα οποία, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, είχαν χτιστεί παρανόμως σε δημόσια γη.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μεράβ Λάπιντοτ δήλωσε ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας δάσκαλος της περιοχής, ο οποίος «κατευθύνθηκε προς τις δυνάμεις ασφαλείας με σκοπό να σκοτώσει», ενώ πρόσθεσε ότι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού οι αστυνομικοί τον σκότωσαν.

Ο αστυνομικός Ερέζ Λέβι, 34 ετών, σκοτώθηκε στην επίθεση, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στο χωριό Ουμ αλ Χιράν για να φροντίσουν την ασφάλεια στη διάρκεια της κατεδάφισης των οικημάτων των Βεδουίνων.

Η ακτιβίστρια υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μίχαλ Χαραμάτι, που είχε μεταβεί στο χωριό για να παρακολουθήσει τις κατεδαφίσεις, δήλωσε από την πλευρά της ότι ήταν παρούσα στο συμβάν και ότι ο οδηγός απλώς κατευθυνόταν προς το μέρος της αστυνομίας όταν τον πυροβόλησαν.

Αρκετοί χωρικοί και ένας βοηθός ενός Άραβα βουλευτή που ήταν επίσης παρόντες στο σημείο επίσης αμφισβητούν την εκδοχή της αστυνομίας.

«Η εκδοχή της αστυνομίας είναι ψευδής. Ο οδηγός ήταν ένας αξιοσέβαστος δάσκαλος. Οι αστυνομικοί έφτασαν και άρχισαν να πυροβολούν με σφαίρες από καουτσούκ αδιακρίτως εναντίον των ανθρώπων, φτάνοντας στο σημείο να τραυματίσουν τον (Αραβοϊσραηλινό) βουλευτή Άιμαν Όντεχ ο οποίος προσπάθησε να τους μιλήσει», δήλωσε ο Ράεντ Αμπού αλ Κιγιάν, αξιωματούχος μιας επιτροπής που προσφέρει υπηρεσίες στους χωρικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα