Δυτική Όχθη: Νεκρή έφηβη παλαιστίνια από πυρά ισραηλινού φρουρού

Μία 13χρονη Παλαιστίνια έχασε σήμερα τη ζωή της από τα πυρά ισραηλινού φρουρού, σε εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.ImageHandler

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η έφηβη, αποπειράθηκε να μαχαιρώσει τον φρουρό ο οποίος την πυροβόλησε και την σκότωσε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών, «Μια 13χρονη Παλαιστίνια που κρατούσε ένα μαχαίρι έτρεξε προς την κατεύθυνση ενός φρουρού ασφαλείας στον (οικισμό) Ανατότ. Ο φρουρός άνοιξε πυρ, τραυματίζοντάς τη σοβαρά, και οι γιατροί διαπίστωσαν λίγο αργότερα τον θάνατό της».

Παράλληλα, όπως δείχνουν οι έρευνες της αστυνομίας, η 13χρονη, λίγο πριν επιτεθεί στον φρουρό, είχε φύγει από το σπίτι της, έπειτα από καβγά με την οικογένειά της, ενώ τα στοιχεία των αρχών κάνουν λόγο για «αυτοκτονικές τάσεις».

Σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού πρακτορείου, τους τελευταίους τρεις μήνες, 156 Παλαιστίνιοι και 24 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν ήταν νέοι άνθρωποι, ενώ αρκετοί από αυτούς βρίσκονταν στην εφηβεία.

Την περασμένη Κυριακή, ένας παλαιστίνιος έφηβος, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι μία 38χρονη νοσοκόμα, μητέρα έξι παιδιών, ενώ μία μέρα αργότερα, ένας 17χρονος συμπατριώτης του, επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά μια 30χρονη έγκυο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα