Δραγασάκης: Τα επιδόματα είναι μόνιμες παροχές, όχι έκτακτες

“Tα επιδόματα είναι μόνιμες διαστάσεις του κοινωνικού κράτους που θέλουμε να κατοχυρώσουμε και με το Σύνταγμα, κι όχι έκτακτες παροχές” τόνισε από το βήματα της Βουλής ο Γιάννης Δραγασάκης υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μιλώντας στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2019 ο κ. Δραγασάκης υπερασπίστηκε πλήρως την πολιτική παροχών μέσω επιδομάτων, και κάλεσε την αντιπολίτευση να πει “ποιο από αυτά θέλετε να καταργήσουμε”.

Αναφέρθηκε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για υπερφορολόγηση και υπογράμμισε πως το πρόβλημα είναι μεν “υπαρκτό” αλλά “υπάρχει δημαγωγία γύρω από αυτό”. Ο κ. Δραγασάκης εντόπισε τη δημαγωγία στο ότι “αποκρύπτεται πως η χρεοκοπία είναι απόρροια χρόνων υποφορολόγησης, φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής και φυσικά του α ‘και β’ μνημονίου. Ακόμα και οι ίδιες οι επιχειρήσεις ιεραρχούν ως το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι κατά 70% τη γραφειοκρατία” τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ως επίτευγμα της κυβέρνησης το ότι η φορολογία των επιχειρήσεων θα μειωθεί από το 29% σε 25% την επόμενη τετραετία.

Σε ό,τι αφορά το επόμενο ΕΣΠΑ, υπογράμμισε πως θα είναι αυξημένο κατά 8%, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως “ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευτεί για να χειριστούμε τους υψηλούς στόχους που βάζουμε”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα