Δραγασάκης: Στους δανειστές οφείλονται οι καθυστερήσεις

«Η κυβέρνηση έχει αποκλειστικό στόχο το τέλος του Προγράμματος και της αναγκαστικής επιτροπείας το 2018. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ FOCUS» της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup υπογράμμισε ότι μπορεί να συμβάλει στη διενέργεια των βημάτων που απομένουν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται έως την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, δίνει την δυνατότητα, να επιλύονται ταυτόχρονα τα πολιτικά και τα τεχνικά θέματα» ανέφερε.

Η ελληνική κυβέρνηση ασκεί πίεση για την εντατικοποίηση των συνομιλιών «ώστε να ξεκαθαρίσουμε να τελειώνουμε με ένα τρόπο να λυθούν τα θέματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι «η συμφωνία μπορεί και πρέπει να κλείσει, ικανοποιώντας όμως το συμφωνημένο απ’ όλους στόχο για το τέλος του Προγράμματος το 2018».

«Η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι της αναλογεί. Είναι ώρα το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι. Το ΔΝΤ και η Γερμανία να πάρουν τις αποφάσεις τους», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τόνισε ότι «οι όποιες καθυστερήσεις μέχρι σήμερα οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε αποκλίνουσες και αντιφατικές επιδιώξεις μεταξύ δανειστών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα