Δραγασάκης: Οι προκλήσεις της εποχής μας δεν αντιμετωπίζονται με μια αντίληψη περίκλειστης χώρας

«Οι προκλήσεις της εποχής μας δεν αντιμετωπίζονται με μια αντίληψη περίκλειστης χώρας, αλλά μ’ ένα νέο ρόλο της Ελλάδας που αντιμετωπίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 90 ετών δράσης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι κεντρικό καθήκον των τραπεζών στην παρούσα φάση, είναι να επανασυνδεθούν με τις ανάγκες της οικονομίας και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Οι προκλήσεις της εποχής μας δεν αντιμετωπίζονται με μια αντίληψη περίκλειστης χώρας, αλλά με ένα νέο ρόλο της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση, πολυδιάστατες διεθνείς συμμαχίες και δρα ως δύναμη σταθερότητας, συνεργασίας και συνανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Δήλωσε δε, την ικανοποίηση του μετά τις σημερινές εξελίξεις, εκτιμώντας πως οι επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης αποδίδουν.

Ο ίδιος συνέχισε ότι η κοινωνία αλλά και οι ίδιες οι τράπεζες πλήρωσαν βαρύ τίμημα για τον εναγκαλισμό κατά το παρελθόν, του κομματικού συστήματος με μέσα ενημέρωσης, επιχειρηματικά συμφέροντα και τραπεζικά ιδρύματα. Επίσης είπε: «Είναι πολλά που σαν σκιάχτρα, μας θυμίζουν ένα παρελθόν που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας οριστικά. Επειδή όμως ακούσαμε σήμερα βαρύγδουπους τίτλους για «εγκλήματα», «ευθύνες» κ.ά., στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη, είναι «πολύ», αν και υπόλογοι, ορισμένοι να εμφανίζονται ως τιμητές».

Τον προσεχή Αύγουστο λήγει το 3ο Πρόγραμμα, συνέχισε ο ίδιος. Από εδώ και πέρα, τον κύριο ρόλο στις εξελίξεις θα τον παίξουν πλέον οι δικές μας επιλογές, οι δικές μας αποφάσεις. Το μέλλον θα είναι στα χέρια μας. Βγαίνουμε από τα μνημόνια, όχι επειδή κάποιοι μας «κάνουν χάρη», αλλά επειδή ως κυβέρνηση και ως κοινωνία δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να βάλουμε τέλος σε μια επώδυνη ιστορική περίοδο, σημείωσε ο αντιπρόεδρος, προσθέτοντας ότι «πλέον έχουμε μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας, αλλά μεγαλύτερη ευθύνη».

«Βγαίνουμε από τα μνημόνια με ισχυρά αποθέματα ασφαλείας, με μια ρύθμιση του χρέους που αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως τις 21 Ιουνίου και μια ολιστική Στρατηγική Ανάπτυξης για το Μέλλον που αποτελεί το δικό μας σχέδιο για τη μετάβαση στη νέα εποχή», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα