Δραγασάκης: Κάθε πρόσθετο ευρώ που διασφαλίζουμε το επιστρέφουμε στον λαό

Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ θα βρισκόμασταν ακόμη στα μνημόνια ή σε “κάτι σαν μνημόνιο”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη με θέμα: «Η επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια».

«Στις επόμενες εκλογές αναμετρώνται δύο διαφορετικοί πόλοι. Ο καθεστωτικός που χρεοκόπησε τη χώρα, που θεωρεί το κράτος λάφυρό του και όλους τους άλλους “προσωρινούς” και απέναντί του βρίσκεται ο ευρύς προοδευτικός πόλος, που βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια με ανάπτυξη και την κοινωνία σε προτεραιότητα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος.

Σαφώς και υπάρχουν ακόμη προβλήματα, είπε, «όμως σήμερα, εκτός μνημονίων, όχι μόνο δημιουργούμε νέες δυνατότητες, αλλά κάθε πρόσθετο ευρώ που διασφαλίζουμε το επιστρέφουμε στον λαό, κοιτώντας πάντα όσους βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη», προσθέτοντας:

«Αν ο λαός δεν είχε επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη θέση, ακόμα θα βρισκόταν στα μνημόνια ή σε “κάτι σαν μνημόνιο” όπως διάφοροι ζητούσαν μέχρι και πριν από λίγους μήνες. Όμως, με τη διαρκή μάχη και τη στήριξη της κοινωνίας μπορούμε σήμερα από καλύτερες θέσεις να σχεδιάσουμε το μέλλον».

Στόχος πριν από το 2015 ήταν η Αριστερά να γίνει πρωταγωνιστικός παράγοντας με διάρκεια, συνέχισε ο ίδιος. «Σήμερα προετοιμαζόμαστε για νέα 4ετία. Ο λαός δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση όσων οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και άνοιξαν το δρόμο σε μνημόνια και επιτροπεία. Δεν θα ξαναγυρίσει στα παλιά, τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

«Δημιουργούμε προϋποθέσεις και θέτουμε βάσεις για νέο παράδειγμα ανάπτυξης. Για να εδραιωθεί όμως αυτό, χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας. Η κοινωνική οικονομία, το θεσμικό πλαίσιο για τις μικροπιστώσεις που έρχεται, οι ενεργειακές κοινότητες και άλλα, στηρίζονται στη συμμετοχή», σημείωσε.

Κραυγαλέο παράδειγμα πολιτικής και εθνικής ανευθυνότητας τα περί “ανταλλαγής”

«Όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης για δήθεν “ανταλλαγή” της μη περικοπής των συντάξεων με τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, όχι μόνο είναι φαιδρά, αλλά αποτελούν και κραυγαλέο παράδειγμα πολιτικής και εθνικής ανευθυνότητας» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενώ για τη συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε τα εξής: Η συμφωνία των Πρεσπών αποτυπώνει την άποψή μας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή μας. Ρόλο μιας ανοιχτής, εξωστρεφούς και με αυτοπεποίθηση χώρας, καταλύτη συνανάπτυξης και συνεργασίας και όχι στη μιζέρια της περίκλειστης και απειλούμενης χώρας».

«Αν όλες οι πλευρές σεβαστούν τη συμφωνία των Πρεσπών και δεν παραβιάσουν τους όρους της, νιώθοντας υπερήφανοι θα την υπερψηφίσουμε. Για μια Ελλάδα που δεν είναι μέρος προβλημάτων, αλλά παράγοντας επίλυσής τους» είπε ο κ. Δραγασάκης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα