Δραγασάκης: Η χώρα έχει χαράξει πολιτική για καθαρή έξοδο

Ειλημμένη απόφαση που έχει τη στήριξη του Eurogroup, χαρακτήρισε την καθαρή έξοδο στις αγορές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ανέφερε ότι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης, που προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας είναι μνημόνιο, το οποίο κανένας Έλληνας δεν θέλει.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στη δημοσιογράφο Γιώτα Μιχαλοπούλου, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως η χώρα έχει πλέον συγκεκριμένη πολιτική για το πώς θα δοθεί τέλος στην περίοδο των μνημονίων και αυτή είναι μέσω τις καθαρής εξόδου τις χώρας στις αγορές κατά το πρότυπο της Πορτογαλίας, με ένα απόθεμα κεφαλαίων το οποίο θα έχει η Ελλάδα ως πρόσθετη εγγύηση ώστε εάν υπάρξει πχ αναταραχή στις αγορές λόγω εξωγενών γεγονότων, η χώρα να μη μείνει χωρίς χρηματοδότηση.

«Η χώρα έχει πολιτική που μας βγάζει από τα μνημόνια, είναι η πιο συμφέρουσα για το λαό, έχει δοκιμαστεί στην Πορτογαλία και έχει την έγκριση των δανειστών που θα δώσουν μεγαλύτερη στήριξη», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Φυσικά δε θα μπορούσε να μη σχολιάσει και τη χθεσινή υπόδειξη του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, για την υιοθέτηση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως αυτή η πρακτική μεταφράζεται σε καινούργιο μνημόνιο, προσθέτοντας πως «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει Έλληνας που δε θέλει να βγούμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Ανέφερε πως από τη στιγμή που ο κ. Στουρνάρας δε μιλάει εκ μέρους της ΤτΕ μπορεί να έχει τη δική του προσωπική άποψη και πως στη δημοκρατία δεν είναι παράδοξο η κυβέρνηση να μην έχει την ίδια άποψη με όλα τα πρόσωπα και τις αρχές. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις της και δε δέχεται παρεμβάσεις.

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα