Δραγασάκης:Ο τουρισμός στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης,με  ανάρτηση του στο twitter, επεσήμανε: «Ο τουρισμός στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία δείχνοντας ότι είναι εδραιωμένος σε γερές βασεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην παρέμβασή του στο 15ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ “Υπερβαίνοντας την κρίση: Το σχέδιο για Δίκαιη & Βιώσιμη Ανάπτυξη”

Στόχος για τον τουρισμό είναι η διαμόρφωση μιας νέας συνεκτικής στρατηγικής για τον κλάδο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία , ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως ο τουρισμός μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης της ευρύτερης οικονομίας ως πυρήνας παραγωγικών συμπλεγμάτων και παραγωγικών διασυνδέσεων.

Παράλληλα,ο Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτει σε ανάρτηση του: «Να ξεφύγουμε από τις τρες αυταπάτες για τον τουρισμό ότι δηλαδή ότι μπορεί να αναπτυχθεί σε συνθήκες περιβαλλοντικής υποβάθμισης, σε συνθήκες κοινωνικής κρίσης και συμπίεσης των μισθών και σε συνθήκες μη σταθερότητας των γειτόνων μας», υπογράμμισε. συμπληρώνει στο twitter , ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι χθες ο διοικητής της ΤτΕ διέψευσε τις “Κασσάνδρες” επιβεβαιώνοντας τη σταθεροποίηση της οικονομίας και τις αναπτυξιακές προοπτικές της, για να τονίσει:

«Για να πετύχουμε τους εφικτούς στόχους της ανάπτυξης χρειάζεται όλοι να κάνουμε όσα μας αναλογούν. Η ρύθμιση του χρέους είναι συνθήκη σταθερότητας για τη χώρα, οπότε προκαλούν εντύπωση όσοι επιχειρηματολογούν για το αντίθετο».

«Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους, όπως άλλωστε ορίζει και η ίδια η συμφωνία. Όσοι εναντιώνονται είναι μειοψηφία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στα “κόκκινα” δάνεια, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε «ότι η επίλυση του ζητήματος των επιχειρηματικών “κόκκινων δανείων” με αναπτυξιακά κριτήρια θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγική οικονομία, ενώ συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση, η ανάδειξη του νέου παραγωγικού υποδείγματος είναι προτεραιότητα στο εγχείρημα της εξόδου από την κρίση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα