Δραγασάκης:«Δεν μπορεί ένα πρόβλημα που αφορά τους θεσμούς να μετατραπεί σε δικό μας»

fdskjlΜιλώντας στο «Κόκκινο 105,5», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης,εξέφρασε την πεποίθηση του ότι   η πορεία των δημοσίων οικονομικών κατά το 2015 θα αποδειχθεί θετικότερη του αναμενόμενου -και ότι το γεγονός αυτό θα πιστοποιηθεί από τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το ενδεχόμενο επιβολής ενός πρόσθετου πακέτου μέτρων, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι τούτο είναι αμφίβολο πως θα απαιτηθεί και ότι το γεγονός αυτό θα καταδειχθεί από τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος που θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Eurostat.

Όπως τόνισε, ούτως ή άλλως προβλέπεται και στην υπάρχουσα συμφωνία η λήψη επιπρόσθετων μέτρων εάν δεν επιτευχθούν οι προβλεπόμενοι στόχοι.

Ακόμη, κατέστησε απολύτως σαφή τη θέση της κυβέρνησης ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα -όπως όλοι δηλώνουν ότι επιθυμούν- με το υπάρχον πακέτο μέτρων και στη συνέχεια να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και στη λήξη αυτής της συζήτησης να εξεταστεί κατά πόσον χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Παράλληλα, επεσήμανε την ύπαρξη εσφαλμένων εκτιμήσεων που έχει κατά καιρούς διατυπώσει το ΔΝΤ αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς και την ύπαρξη διαφορών μεταξύ των θεσμών.

Ειδικότερα, επεσήμανε την επιθυμία της Γερμανίας να παραμείνει το ΔΝΤ ως μέρος του ελληνικού προγράμματος, αλλά και την άρνησή της να ανοίξει η συζήτηση για τη μείωση του χρέους, παρά την περί του αντιθέτου επιθυμία του ΔΝΤ.

«Δεν μπορεί ένα πρόβλημα που αφορά στις σχέσεις μεταξύ των θεσμών να μετατραπεί σε δικό μας πρόβλημα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης, ακόμη, απέρριψε διάφορα σενάρια περί εκλογών, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται ένα μεσο-μακροπρόθεσμο ανασυγκρότησης, δεδομένης της κρίσης που διέρχεται και ότι υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που θα μπορούσαν να την συνδράμουν ως προς αυτό.

«Δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο του προοδευτικού χώρου. Υπάρχουν και άλλες δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συμπλεύσουμε και να συμπορευτούμε», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα