Δρίτσας: Η κυβέρνηση εργάζεται στην εύρεση λύσης στις εργασιακές σχέσεις σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

o-anaplirotis-upourgos-nautilias-thodoris-dritsasΗ κυβέρνηση παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για το θέμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και ζητά την ανάλογη ανταπόκριση
Στο θέμα των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε με αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας

Ο υπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η ρύθμιση και όχι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και ζητά και την ανάλογη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους , προσθέτοντας ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και ότι η προσπάθεια δεν είναι μόνο ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των εμπλεκόμενων μερών.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα.

«Για μια ακόμα φορά, οφείλω να ενημερώσω ότι το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες και μέχρι αυτή τη στιγμή καταβλήθηκε και συνεχίζει να καταβάλλεται από την κυβέρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η ρύθμιση και όχι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης .

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η επιτυχία των προσπαθειών αυτών, δεν είναι μόνο ευθύνη της κυβέρνησης είναι ευθύνη και όλων των εμπλεκομένων μερών. Η κυβέρνηση παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Ελπίζω ότι αυτό θα εκτιμηθεί και θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση από τους εργαζομένους. Είναι προς το συμφέρον όλων να εκτιμηθούν σωστά προτεινόμενες λύσεις που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το συνολικότερο τοπίο αλλά αντίθετα θα αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις που είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν τις επιθυμεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεννόηση με τους συναρμοδίους υπουργούς έχει αποστείλει επιστολή με περαιτέρω διευκρινήσεις για το θέμα των εργασιακών σχέσεων προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα