Δούρου: Να κατεδαφιστούν αυθαίρετες κατασκευές στα ρέματα των πληγεισών περιοχών

Να ελέγξουν και να κατεδαφίσουν τις αυθαίρετες κατασκευές, που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά ζητεί με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Παλλήνης η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας ότι ανάντη των οδών Δημοκρατίας και Ποσειδώνος από την περιοχή της Ραφήνας μέχρι και την περιοχή Μάτι και για μήκος πλέον των τριακοσίων έως πεντακοσίων μέτρων τα υπάρχοντα ρέματα κατά τμήματα περιορίζονται από ιδιωτικές κατασκευές (κατοικίες-μάντρες κλπ), καθώς και από δημοτική οδοποιία».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «προκειμένου να είναι δυνατός ο καθαρισμός των υπαρχόντων ρεμάτων, παρακαλούμε όπως προβείτε σε έλεγχο των εν λόγω κατασκευών σύμφωνα με τις αρμοδιότητές σας (π.δ.267/1998 ΦΕΚ Α΄195 για τον χαρακτηρισμό και την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών και άρθρο 280 του ν. 3852/2010 ΦΕΚ Α΄87) και μας ενημερώσετε σχετικά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα