Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η κατάθεση «κλειδί» πού οδηγεί τις έρευνες

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν για μία ακόμη ημέρα οι Αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν τους αυτουργούς της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

 

Το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιήθηκε για να κλειστεί το μοιραίο ραντεβού στο γραφείο του δικηγόρου αναζητά πλέον η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία ψάχνει μέσω ειδικού λογισμικού τις κλήσεις που έγιναν από και προς ύποπτα τηλέφωνα τα επόμενα δέκα λεπτά από τη δολοφονία του από την κεραία που καλύπτει την περιοχή, με στόχο να ανακαλύψουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δρόμοι.

Ακόμη, οι αστυνομικοί ήδη μελετούν τις σημειώσεις που κρατούσαν το θύμα και ο συνεργάτης του, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Η κατάθεση «κλειδί»

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο συνεργάτης του θύματος, ο οποίος ήταν στο δικηγορικό γραφείο την ώρα του εγκλήματος.

Ο ασκούμενος δικηγόρος αφού περιέγραψε καρέ – καρέ στους αστυνομικούς την είσοδο των δύο δολοφόνων στο γραφείο και τη συζήτηση μεταξύ του θύματος και των δραστών, ακολούθως αναφέρθηκε στις σκηνές που ακολούθησαν μετά το πυροβολισμό και το θανάσιμο τραυματισμό του γνωστού ποινικολόγου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργάτη του, οι δολοφόνοι είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά.

Μάλιστα, δεν φαίνεται να έκαναν ιδιαίτερες προσπάθειες να κρύψουν την ταυτότητά τους, καθώς οι αστυνομικοί συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το γραφείο του δικηγόρου.

«Ακουσα έναν πυροβολισμό. Αμέσως τους είδα να περνούν από μπροστά μου. Κρατούσαν και οι δύο όπλα στα χέρια. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την Αστυνομία», φέρεται να κατάθεσε στις αρχές ο 32χρονος, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε εν ζωή το γνωστό ποινικολόγο.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, δεν είχε δει ξανά τους δράστες και αντίστοιχη εντύπωση φέρεται να του έδωσε και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος λίγο πριν από τη δολοφονία του.

Αναμονή για τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης

Η βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα που σκότωσε τον δικηγόρο, τα πρώτα αποτελέσματα στην ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, αποτελούν τα επιπλέον σημεία, στα οποία επικεντρώνονται οι αξιωματικοί της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα