Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου έκανε η Βόρεια Κορέα

δφφγΤο γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε το Σάββατο στη δοκιμή ενός, όπως φαίνεται, βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε γύρω στις 11:30 πμ ώρα Σεούλ (05:30 ώρα Ελλάδος)στη θάλασσα ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου.

Ωστόσο,φαίνεται ότι  η δοκιμή απέτυχε , καθώς σύμφωνα πάντα με τον στρατό της Νοτίου Κορέας, ενώ η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε κανονικά και ο πύραυλος πέταξε για μερικά μέτρα,έπειτα ανατινάχθηκε στον αέρα.

Η Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εκτιμά πως επρόκειτο για πύραυλο Κ-11, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα μεταξύ Βορείου Κορέας και Ιαπωνίας.Η Σεούλ καταδίκασε τις «προκλητικές ενέργειες της Πιονγιάνγκ.Την δοκιμή καταδίκασε και ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίντσο Άμπε.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Πιονγιάνγκ να αποφύγει «δράσεις που αυξάνουν περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή και να επικεντρωθεί στο να κάνει συγκεκριμένα βήματα για την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεών της».

Την Παρασκευή, ΗΠΑ και Νότιος Κορέα συμφώνησαν στη δημιουργία αντιπυραυλικού συστήματος, για την αντιμετώπιση των απειλών από τη Βόρειο Κορέα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα