ΔΝΤ: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2017 και 2018

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ το τρέχον έτος και το επόμενο.

Στην έκθεση Παγκόσμιο Οικονομικό Outlook που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, το Ταμείο τοποθετεί τον ρυθμό αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ στο 2,1% το 2017, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2,3% και στο 2,1% το 2018, από 2,5%.

Η υποβάθμιση για την ανάπτυξη φέτος αντικετοπτρίζει εν μέρει την αδύναμη ανάπτυξη του α’ τριμήνου, σημειώνει το ΔΝΤ. Αλλά ο μεγαλύτερος παράγοντας πίσως από την αναθεώρηση των προβλέψεων για την ανάπτυξη, ειδικά για το 2018, “είναι η υπόθεση ότι η δημοσιονομική πολιτική θα είναι λιγότερο επεκτατική από ό,τι είχε υποτεθεί, δεδομένης της αβεβαιότητας για το χρόνο και της φύση των αλλαγών στην αμερικανική δημοσιονομική πολιτικής”, εξηγεί.

Το ΔΝΤ προσθέτει ότι οι προσδοκίες της αγοράς για δημοσιονομικά μέτρα στήριξης έχουν επίσης υποχωρήσει.

Στην έκθεσή του, το ΔΝΤ υποβάθμισε επίσης την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη του Ην. Βασίλειο στο 1,7% το 2017 από 2%, ενώ η πρόβλεψή του για πολλές χώρες της Ευρωζώνης αναθεωρήθηκε ανοδικά για φέτος, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα