ΔΝΤ: Σύντομα η συμφωνία με την Αργεντινή

«Σύντομα» αναμένει το ΔΝΤ τη συμφωνία με την κυβέρνηση της Αργεντινής, η οποία έχει αιτηθεί ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών «προχωρούν καλά» και σύντομα «αναμένεται να υπάρχει συμφωνία».

Μάλιστα, ο Μαουρίσιο Μάκρι, πρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας, ενδέχεται να έχει συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της συνόδου των G7, η οποία ξεκινάει αύριο, στον Καναδά.

Προς το παρόν, βέβαια -διευκρίνισε ο Ράις- δεν υπάρχει επίσημο προγραμματισμένο «ραντεβού».

Την ίδια ώρα, τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής μεταδίδουν ότι ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας θα ανακοινώσουν αργότερα, εντός της ημέρας, τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

«Θα στηρίξουμε την οικονομία της Αργεντινής και θα βοηθήσουμε στην προστασία των φτωχών πολιτών» κατέληξε ο Ράις.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, ξεκίνησαν στις 8 Μαΐου, ως απόρροια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, οι οποίες επιδεινώθηκαν -μεταξύ άλλων- και από την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ο Μάκρι εξελέγη το 2015 στον προεδρικό θώκο της Αργεντινής, προωθώντας μια «γενναία» μεταρρυθμιστική ατζέντα και ευελπιστώντας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που κληρονόμησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ωστόσο, η ελλιπής εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και το ολοένα και πιο δυσμενές παγκόσμιο περιβάλλον, κατέστησαν πιο πολύπλοκα και δυσεπίλυτα τα οικονομικά προβλήματα της Αργεντινής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα