ΔΝΤ: Σήμα κινδύνου σε Βρετανία για ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία

Η βρετανική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με “σημαντικά χειρότερες προοπτικές” εάν η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη χρονιά χωρίς συμφωνία σε σχέση με το να καταλήξει σε μία συμφωνία για το Βrexit, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ταμείο ανέφερε επίσης ότι η οικονομία της Βρετανίας αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% το 2018 και το 2019 εάν τεθεί σε ισχύ μια ευρεία συμφωνία για το Brexit. Τον Ιούλιο το Διεθνές Νομισματικό ταμείο είχε δηλώσει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,4% και 1,9% το 2019.

Το ταμείο στην τελευταία έκθεσή του για την οικονομία της Βρετανίας που δημοσιεύτηκε σήμερα, Δευτέρα, ανέφερε ότι ένα άτακτο Brexit θα οδηγήσει σε ένα πολύ χειρότερο αποτέλεσμα.

Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019 αλλά το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία προκειμένου να εξασφαλίσουν μια μεταβατική περίοδο, σημειώνει το Reuters. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ελπίζει να σημειώσει πρόοδο προς μία συμφωνία όταν συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με τους Ευρωπαίους ομολόγους της.

Η οικονομία της Βρετανίας επιβραδύνθηκε μετά την απόφαση του δημοψηφίσματος το 2016 να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ωστόσο τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η οικονομία της παρουσίασε την ταχύτερη ανάπτυξή της σε σχεδόν ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα