ΔΝΤ: Περίπλοκη και ρευστή η κατάσταση στη Βενεζουέλα

Για μια αρκετά περίπλοκη αλλά και ρευστή κατάσταση στη Βενεζουέλα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις, σημειώνοντας πως το ΔΝΤ πάντα ακολουθεί τις κατευθύνσεις που θέτει η διεθνής κοινότητα.
Σε ερώτηση σχετικά με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ απέναντι στη Βενεζουέλα, ο Τζ. Ράις σημείωσε πως τις τελευταίες μέρες η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Ντέιβιντ Λίπτον αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λατινοαμερικάνικη χώρα, ενώ σημείωσαν πως πρόκειται για μια από τις «πιο περίπλοκες καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει το ΔΝΤ.
Πρόκειται για ένα συνδυασμό ανθρωπιστικής και επισιτιστικής κρίσης, ενώ ο υπερπληθωρισμός και το χρέος επίσης αποτελούν σημαντικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, για να αντιμετωπιστεί αυτό χρειάζεται ευρεία στήριξη διεθνώς και ισχυρή απάντηση από τις αρχές.
Σχετικά με την αναγνώριση του Γκουαϊδό, ο Τζ. Ράις ανέφερε πως το ΔΝΤ σε τέτοιες περιπτώσεις καθοδηγείται από τη διεθνή κοινότητα και συγκεκριμένα από τις 189 χώρες – μέλη.
Ακόμη, πρόσθεσε πως για την ώρα δεν τίθεται ζήτημα αναγνώρισης της κυβέρνησης Γκουαϊδό, δεδομένου μάλιστα ότι αρκετοί διεθνείς οργανισμοί, όπως ο ΟΗΕ, δεν έχουν προχωρήσει ούτε αυτοί σε αναγνώριση.
Τέλος, ανέφερε πως δεν γνωρίζει να έχει γίνει κάποια επαφή μεταξύ της Βενεζουέλας και του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα