ΔΝΤ: Θέμα Ελλάδας και Ευρωπαίων οι αποφάσεις για τις συντάξεις

Δεν έχουμε πρόγραμμα με την Ελλάδα και δεν επιβάλουμε πολιτικές ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην Ουάσιγκτον.

Κληθείς να σχολιάσει τις ειδήσεις από το EwG σημείωσε ότι «έχουμε μιλήσει για το θέμα των συντάξεων, πριν δυο εβδομάδες. Το Ταμείο δεν έχει πρόγραμμα και δεν εμπλέκεται στις συζητήσεις. Είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων, το πλαίσιο έχει εγκαθιδρυθεί».

Όπως είπε, συμφωνα με το euro2day.gr, το ΔΝΤ εξακολουθεί να ενθαρρύνει την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να επιτύχει φιλοαναπτυξιακές πολιτικές. Σε ότι αφορά το προνομοθετημένο πακέτο μέτρων (σ.σ. συντάξεις) αν αφήνει περισσότερο δημοσιονομικό χώρο θα είμασταν υποστηρικτικοί ως προς αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης.

Κληθείς να διευκρινίσει το πλαίσιο που διέπει την σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης, αλλά μετά πρόγραμμα παρακολούθηση. «Επισκεπτόμαστε την χώρα κατά καιρούς και προσφέρουμε την ανάλυσή μας θέλοντας να είμαστε χρήσιμοι. Δεν επιβάλουμε πολιτικές στη χώρα και δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα