ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις για νέο δάνειο

Με σαφή τρόπο «έκοψε» τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο ενός νέου δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς την Ελλάδα, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, Maurice Obstfeld.

Όπως τόνισε στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, «είχαμε πει πως το ΔΝΤ θα προσφέρει πίστωση στην Ελλάδα, αν υπάρξει αρκετή πρόοδος στο κομμάτι των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αν προχωρήσει το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο, ωστόσο τουλάχιστον η δεύτερη προϋπόθεση δεν έχει εκπληρωθεί».

Πριν από λίγες μέρες, το Eurogroup ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση και πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων, με βασικό άξονα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η τρίτη αξιολόγηση και να εκταμιευθεί στο σύνολό της η δόση των 6,7 δισ. ευρώ.

Το μήνυμα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι ξεκάθαρο, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα πρέπει να διασφαλιστεί η συνεχής και ανεμπόδιστη εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα