ΔΝΤ: Αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για το ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας το 2017

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε σήμερα ανοδικά την πρόβλεψή του για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας για το 2017 στο 6,7%, την τρίτη κατά σειρά αναβάθμιση φέτος, επικαλούμενη τη στήριξη της πολιτικής και τις δημόσιες επενδύσεις.

Τον Απρίλιο, το ΔΝΤ αναβάθμισε την πρόβλεψή του για φέτος στο 6,6% από το 6,5% του Ιανουαρίου, η οποία ήταν κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη. Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ταχύτερο του αναμενόμενου ρυθμό 6,9% το πρώτο τρίμηνο του 2017, αρκετά πάνω από το στόχο της κυβέρνησης για περίπου 6,5% για το σύνολο του έτους.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αναμένει ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 6,4% ετησίως την περίοδο 2018-2020. Τον Απρίλιο, το Ταμείο είπε ότι ανέμενε το ρυθμό ανάπτυξης του 2018 να διαμορφωθεί στο 6,2%. Παράλληλα με την υψηλότερη πρόβλεψη για την ανάπτυξη, το ΔΝΤ σύστησε σήμερα στην Κίνα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για τη μετάβαση της οικονομίας της σε πιο βιώσιμη ανάπτυξη και να υιοθετήσει μια λιγότερο διευκολυντική νομισματική πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα